De Vietnamese keuken is een van de meest subtiele keukens van Azië. De smaken zijn licht, vers en gelaagd zonder uitgesproken te zijn. Belangrijk is de balans tussen de elementen zoet, zuur, zout en heet. In elk gerecht vind je een samenspel van tegenstellingen: warm versus koud, zacht versus knapperig, vers versus gefermenteerd. Vietnamees is een van de meest gezonde keukens ter wereld.
Pho Bo
(Voorgerecht)
Het meest gegeten gerecht in Vietnam is ‘Pho’. Als diner, lunch of ontbijt: in Vietnam kun je op elk moment van de dag deze noedelsoep eten. De gebruikte bouillon is vaak erg smaakvol, maar niet pittig. Achter Pho wordt de basis van de bouillon geplaatst. De twee bekendste zijn Pho Bo (Rundvlees) en Pho Ga (Kip).
Vietnamese Summer Rolls
(Voor-/ Tussengerecht)
Summer rolls, in het Vietnamees ‘Goi Cuon’ zijn bekende, Vietnamese loempia’s. Het zijn verserollen van rijstvellen met daarin groenten, varkensvlees of garnalen. Natuurlijk zijn er nog veel meer varianten, met bijvoorbeeld fruit of kip erin. Heerlijk als lunch of verantwoorde snack! Eet de summer rolls uit de hand en doop ze in de bijbehorende Nuoc mam saus.
Kip met Citroengras Kai Lan
(Hoofdgerecht)
Dit gerecht met kip, citroengras en kai lan (familie van de broccoli) heeft een perfecte balans tussen zoet en zuur.