Sushi eet men tegenwoordig niet meer alleen in Japan, het rijsthapje is over de hele wereld bekend. Het geheim van de smaak zit in de combinatie van de drie basiselementen: azijn, rijst en rauwe vis. Sushi betekent letterlijk azijn toegevoegd, namelijk aan de rijst. Het Japanse woord su betekent azijn en shi betekent rijst. De met azijn aangezuurde klompjes rijst en de plakjes rauwe vis zijn het belangrijkste kenmerk van de sushi. De peperachtige wasabi waarmee men de sushi bestrijkt dient om bacteriën te doden. Het op smaak maken gebeurt volgens de traditie met sojasaus.
Temaki Sushi | Kegelvorm
Temaki betekent letterlijk ‘met de hand rollen’. Van nori maak je een kegelvormig zakje en dat vul je met sushi rijst, vis en groenten.
Gunkan Sushi | Slagschip
De Gunkan sushi is genoemd naar de vorm waarin deze wordt opgevuld. Het beste kun je de Gunkan vullen met viskuiten (Ikura), fijngesneden salade/groenten en een chutney.
Futo Maki Tempura Vega Sushi
Futo Maki Tempura Vega Sushi is sushi zoals de meeste mensen het kennen; een rol van rijst met nori (zeewier) aan de buitenkant, maar dan vegetarisch en gefrituurd.